Vilde overlevelsesferdigheter:
- Søke og samle vann
- Vilt bål
Søke og samle vann
Livet er uatskillelig fra vann. En normal person kan leve i tre uker uten mat, men tre dager uten vann, så vann bør prioriteres. Her er noen tips som hjelper deg med å finne eller hente vann i naturen.
- Det første stedet å lete etter vannkilder er i bunnen av dalen. For å finne vann i høyfjellet bør du lete langs sprekker i fjellet.
- I grusområdet i bedet graves det ofte kilder.
- På kysten bør det graves en grop over den høyeste vannlinjen, og det vil sannsynligvis være et ca. 5 cm tykt lag med sedimentasjonsvann som flyter på det tettere sjøvannslaget.
- Når vannet i det stillestående vannet skal drikkes, må det først desinfiseres og utfelles, og deretter kokes for å kunne drikkes.
- Samle opp regnvann: Grav et hull i bakken, legg et lag med plast og omgi det med leire, som effektivt kan samle opp regnvann.
- Kondenser vann: Legg en plastpose på en kvist med tykke blader, så vil transpirasjonen fra bladene produsere kondensert vann.
- Følg spor etter dyr, fugler, insekter eller mennesker for å finne vannkilder.
- Vann fra planter: Det finnes ofte vann i mellomknærne på hule planter som bambus, vinranker har ofte drikkbar saft, og fruktene og stilkene på palmer og kaktus er rike på vann.
- Solbrønner: I tørre ørkenområder kan følgende metoder brukes til å samle vann godt: Grav en ca. 90 cm bred og 45 cm dyp grop i relativt våt mark, plasser en vannoppsamler i midten av bunnen av gropen, Et stykke plastfilm som er trukket i en bue, henges på overflaten. Lysenergien øker temperaturen i den fuktige jorden og luften i gropen, og fordampingen produserer vanndamp. Vanndampen kommer i kontakt med plastfolien og kondenserer til vanndråper som glir ned i beholderen.
Vilde overlevelsesferdigheter: Vill ild
Hva kan ild gjøre? Lage mat. bingo!
Den har også mange bruksområder: Ilden frigjør varme for å generere varme, noe som sparer varmetap fra kroppen; den kan tørke klær; røkt kjøtt kan holdes ferskt i lengre tid; den kan skremme bort farlige dyr; røyken kan drive bort skadedyr, og du kan også smelte metall for å lage verktøy … Det er fantastisk, jeg vil lære deg noen triks slik at du kan lære å lage bål i naturen.
Det første er å se etter brennbare tennere: som tørt gress, tørre blader, bjørkebark, furunåler, terpentin, kvister, papir, bomull, etc.
Det andre er å plukke opp tørr ved: tørr ved bør velges fra tørre, ikke råtne trestammer eller grener. Velg så langt det er mulig løvtre som furu, eik, eik, bjørk, gresshoppe, fjellkirsebær, fjellaprikos, etc., som har lang brenntid, stor ild og mye trekull. Ved som ligger nær bakken, har høy luftfuktighet, er vanskelig å brenne og er røykfylt.
Neste trinn er å rydde en åpen plass som er skjermet for vinden, flat og uten tørt gress og tørr ved. Legg opptenningsved i midten, legg tynne furugrener, tynn tørr ved osv. lett på den, legg deretter opp en større og lengre vedkubbe, og tenn opptenningsved. Opptenningen av bålet bør tilpasses lokale forhold.
Du kan også bruke steinene til å støtte den tørre veden eller under bergveggen, lene den tørre veden mot bergveggen, plassere blytegnet under og tenne den. Under normale omstendigheter graver du en grop med en diameter på ca. 1 meter og en dybde på ca. 30 cm på et skjermet sted. Hvis bakken er for hard til å grave et hull, kan du også finne noen steiner som du kan danne en sirkel av.
Størrelsen på sirkelen avhenger av størrelsen på bålet. Sett deretter blyfiguren i midten av sirkelen, legg litt tørr ved på den, og tenn på blyfiguren for å antenne den tørre veden slik at det dannes et bål. Hvis den tørre veden ikke har blitt antent når opptenningen er i ferd med å brenne ut, bør du fortsette å legge til opptenning fra gapet til den tørre veden til den tørre veden er brent, i stedet for å tenne veden på nytt.
Til slutt er det best å tenne et bål i nærheten av vannet eller forberede litt gjørme, sand, mose osv. ved siden av bålet for å kunne slukke i tide.
Finn riktig vei
Ferdighetene til å finne riktig rute må opparbeides gjennom de vanlige feltaktivitetene. For eksempel: utvikle vanen med å bruke kart og kompass når som helst, og samtidig aktivt observere det omkringliggende terrenget og plantene rundt for å bedømme riktig posisjon.
Solen står opp i øst og går ned i vest. Dette er den mest grunnleggende måten å identifisere retningen på. Den kan også måles ved hjelp av skyggemetoden med en trepinne. Når solen står så høyt at den danner en skygge, settes en rett pinne (over 1 meter) opp på den flate bakken, og en stein (eller andre merker) plasseres på toppen av skyggen på trepinnen. Skyggen beveger seg i takt med solens bevegelse.
Etter 30-60 minutter legger du en ny stein på toppen av pinnens skygge igjen. Tegn deretter en rett linje mellom de to steinene, og midt på denne linjen tegner du en rett linje som skjærer den vinkelrett. Deretter tråkker du på det første markerte punktet med venstre fot og det andre markerte punktet med høyre fot. På dette tidspunktet er forsiden av den stående personen rett nord, ryggen rett sør, høyre hånd er øst og venstre hånd er vest.
Hvis du går deg vill på en overskyet dag, kan du stole på moseveksten på trær eller steiner for å orientere deg. Når det gjelder trær på den nordlige halvkule, er den siden med mest bladvekst den sørlige. Hvis treet er kuttet, er siden med bredere ringer våt, og siden med mose er nord.
Utnytt konstellasjonene: På den nordlige halvkule er det vanlig å sikte seg inn på Nordstjernen. Nøkkelen til å bruke Nordstjernen til å identifisere retningen om natten er å finne Nordstjernen nøyaktig i det enorme stjernehavet. Det finnes mange måter å finne Nordstjernen på, men her er en enkel og effektiv måte:
Start med å lete etter Karlsvognen (a). Forleng avstanden mellom de to stjernene på Karlsvognens håndtak med fem ganger, og du kan finne Nordstjernen (d) på denne linjen. Vanligvis kalles stjernene på de to håndtakene for hovedpunktsplaneter. Hvis du ikke kan se Karlsvognen, kan du se etter stjernebildet Cassiopeia (b) i motsatt retning.
Stjernebildet Cassiopeia består av fem stjerner som ser ut som bokstavene M eller W som lener seg mot den ene siden. Tegn en rett linje fra en stjerne i stjernebildet Kassiopeia, og du vil finne Nordstjernen i nesten samme avstand som Karlsvognen er fra Nordstjernen. Retningen til Nordstjernen er rett nord.
Bruk klokken til å orientere deg: Du vil vite hvor du er, men har ikke noe kompass. Hvis dette skjer, kan du bruke klokken til å finne retningen så lenge solen er der.
Still fyrstikken på bakken, legg deretter klokken horisontalt på bakken, overlapp skyggen av fyrstikken og stenderen, retningen til midnatt på overflaten og midten av skalaen som stenderen peker på, er sør, og motsatt side er nord.
Har du ikke en fyrstikk, kan du også bruke en kvist i stedet for å gjøre skyggen mer nøyaktig. Husk å bruke klokke når du deltar i utfordrende overlevelsesaktiviteter, da en vanlig klokke er mer verdifull enn en digital klokke.
På grunn av time- og minuttviserne på vanlige klokker blir den et viktig verktøy for overlevelse når det er nødvendig.
Relaterte artikler :
Hvordan overlever man i naturen?